Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/xn--kunst-p-kant-zcb.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/xn--kunst-p-kant-zcb.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Det gode liv - Kunst På Kant
9

DET GODE LIV

  • KIT KJÆRBYE (1955-)
  • OPFØRT 2005
  • Ved Nakskov Gymnasiums og HF’s musikhus, VUC og fløjen til Campus Nakskov

En tempelgavl i poleret, rustfrit stål skyder sig op af jorden, som en hilsen fra en kultur, der formåede at trække tråde op til vor tid. En cirkel belagt med chaussé- og brosten symboliserer et tidshjul, der bringer os fra kulturens vugge i oldtidens Grækenland til nu.

At vi i dag, som de græske helte er grænsesøgende og drages mod spænding og det ukendte symboliserer en skulptur hugget i sort granit. Det stadigt gældende skønhedsideal, det varme og det nære symboliseres ved skulpturen hugget i grøn granit. Granitblokkene på pladsen skaber sammenhæng mellem tempelgavlel og skulpturerne – og kan bruges til at sidde på.

Skulpturpladsen er støttet af de fire kommuner på Vestlolland, Storstrøms Amt, pengeinstitutterne i Nakskov og Nakskov Gymnasium og HF.