Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/xn--kunst-p-kant-zcb.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/xn--kunst-p-kant-zcb.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Parasolhatte til Hestehovedet - Kunst På Kant
7

PARASOLHATTE TIL HESTEHOVEDET

Når man kommer kørende eller gående til Hestehovedet, ønsker vi at man i fremtiden vil kunne opleve en klynge af tre overdimensionerede
parasolhatte, der integrerer sig i landskabet mellem strand og eng. De store paddehatte inviterer den besøgende til at tage ophold i ly for sol eller regn, og skaber hermed et fokuspunkt og kontemplativt rum i Hestehovedets grønne område.

Som et pejlemærke i det grønne mellem Nakskov Fjord Camping og Restaurant Fjorden lader paddehattene det naturlige element og den kunstige menneskeskabte genstand smelte sammen til et legende udtryk. Parasolhattene er luftige skulpturelle pavilloner, der trækker på en lighed med naturens parasolhatteformede svampevækster, men som her er trukket op i en skala, der inviterer til at mennesker kan træde ind i det rum, de skaber omkring sig.

På strækningen mellem parkeringsplads og badebro, placeres kunstværket på et område af det forhøjede græsareal, der peger ud mod stranden og videre ind mod det store græsareal, hvoraf et mindre område indtages til legeplads. I midten af det forhøjede areal står den højeste parasolhat, hvor man fra en trappe kan komme op til en udsigtsplatform, mens der på hver side placeres en parasolhat, begge mindre i højde og omfang og med henholdsvis integreret bænk og bord med siddestubbe.

Fra de tre parasolhatte stråler mindre stubbe i træ og beton, der som gevækster, danner legeredskaber, der udgår fra de større kunstværker. Fra ankomstvejen vil vi gerne etablere en akse ud mod vandet med et vue til både paddehatte og hav. Går man op i den højeste paddehat vil man kunne se ud over den smukke fjord og ind mod byens spir og tårne.

Hestehovedets Parasolhatte vil kunne ses på lang afstand, når man kommer fra adgangs.vejene til og fra området, hvorimod de ude fra fjorden bliver en del af områdets allerede eksisterende trælinje.

Med sine mange funktioner vil værket pege på brugen af stedet. Legeplads og paddehatte vil være et mødested og et opholdsted for Nakskovitter i alle aldre. Her kan du lege, spise din medbragte mad, nyde udsigten eller blot tage en pause på din gåtur og kontemplere over landskabet. Med udgangspunkt i Hestehovedets unikke placering forbinder værket sig med byen, med landskabet og med stedets historie, som et folkeligt mødested.

Kunstnere Randi & Katrine alias Randi Jørgensen og Katrine Malinovsky

Kunstværket bliver finanseret af Ny Carlsberg Fondet,
initiativtagere: “Nu tæller kun handling“